Methodiek

Scrip-As-Methode

De methode die hoofdzakelijk wordt gebruikt tijdens coaching-/therapiesessies is de Script-As-Methode (afgekort: SAM)


Door deze methode toe te passen gaan we van script tot as. Hierbij staat 'script' voor jouw levensverhaal. 


Gedurende ons leven leren we gehoorzamen en luisteren naar anderen, zoals opvoeders, ouders en de bredere samenleving. We passen ons aan naar verwachtingen van anderen. We nemen plichten en normen aan die bepalen wat als gepast en ongepast gedrag geldt. Dit alles gebeurt vaak zonder onze eigen inbreng. Zo vormen zich overtuigingen en opvattingen over onszelf en onze relatie tot anderen. In essentie schrijven we ons levensverhaal zonder rekening te houden met de intrinsieke, spontane verlangens waarmee we van nature zijn geboren. 


Met SAM leert je op een doelgerichte en liefdevolle manier je oude script los laten en tot as brengen. Je herschrijft hierbij je script zoals het voor jou goed voelt. Vrij van het verleden, negatieve patronen, belemmerende overtuigingen en onderdrukte emoties.

Schrijven en kleuren

De manier waarop deze methode wordt toegepast is door te schrijven en hierrond met wasco's te kleuren, onder begeleiding van een SAMcoach/-therapeut (of ook wel transformatiecoach genoemd). 


Waarom schrijven en kleuren?De 7 stappen

De Script-As-Methode bestaat altijd uit 7 stappen:


Meer weten over de 7 stappen: 

Deze stappen zijn niet sterk afgebakend en worden vaak aangevuld met passende oefeningen. Soms wordt er ook eens terug gesprongen naar eerdere stappen, innerlijke transformatie is namelijk vaak geen lineair proces. Het zijn wel deze 7 stappen die je uiteindelijk helpen terug jezelf te worden, onafhankelijk van wat anderen verwachten of over je zeggen. Het helpt je, je levenspad te herontdekken en je zeker te voelen over jezelf. 


Voel je nog twijfel? Dat is heel begrijpelijk. Als mens zijn we het namelijk gewoon om vast te houden aan het oude. We zijn (onbewust) vaak bang voor verandering, ook al zorgt het oude voor pijn en onrust. Kiezen voor jezelf vraagt moeite en doorzetting, maar uiteindelijk zal jij van het eindresultaat genieten. Overtuig jezelf dat je er klaar voor bent en doe het puur voor jezelf.